Van der Gijp over slapeloze nachten Advocaat: 'Hij vond Berghuis een kwal'

Van der Gijp over slapeloze nachten Advocaat: 'Hij vond Berghuis een kwal'

03-07-2021 23:27
168

Dick Advocaat heeft tijdens zijn laatste maanden als Feyenoord-trainer 'op zijn tanden moeten bijten', vertelt René van der Gijp. De verhoudingen stonden mede door de Feyenoord-aanvoerder – die hard op weg is naar Ajax – intern op scherp, meent de analist van De Oranjezomer.

In maart verschenen er al berichten over de weerstand die Berghuis intern op zou roepen. Advocaat – tijdens dit EK regelmatig te gast in De Oranjezomer – bleef voor de buitenwacht altijd achter zijn aanvoerder staan. Volgens Van der Gijp zijn de twee echter niet de beste vrienden. "Hij vond het een kwal van een gozer", vertelt de analist in datzelfde programma. "Jan (Boskamp, red.) ook hè? Jan is blij dat hij naar Ajax gaat."

Advocaat heeft slapeloze nachten gehad tijdens zijn laatste maanden als clubtrainer, vertelt zijn tafelgenoot. "Dick heeft bij Feyenoord een half jaar op zijn tanden moeten bijten. Een beetje triest natuurlijk hè?", aldus Van der Gijp. "Dick heeft er wel 's nachts van wakker gelegen."

Berghuis dwong namens Feyenoord EK-deelname met Oranje af en is momenteel op vakantie. De linkspoot staat echter op het punt om een gevoelige transfer naar Ajax te maken: de Amsterdammers zouden zes miljoen euro voor hem over hebben en Berghuis is al uit de Feyenoord-groepsapp gestapt.