Slot moet 'hardop lachen' bij Feyenoord: 'Berghuis kan het verschil maken'

Slot moet 'hardop lachen' bij Feyenoord: 'Berghuis kan het verschil maken'

04-07-2021 12:38
114

Mogelijk is het tegen beter weten in, maar Arne Slot hoopt in het nieuwe seizoen over Steven Berghuis te kunnen beschikken. De aanvoerder van Feyenoord heeft zijn zinnen gezet op een transfer naar aartsrivaal Ajax.

Berghuis is na het EK met Oranje op vakantie gegaan en lijkt zich niet meer te willen melden in Rotterdam. Feyenoord en Ajax steggelen nog over de transfersom van vier tot acht miljoen euro. Slot liet zich rond de oefenwedstrijden tegen AA Gent (1-1) en AEK Athene (3-1) uit over de toekomst van Berghuis.

"Het rendement van Berghuis, daar hopen we wel weer over te kunnen beschikken. Zo niet, dan moeten we dat compenseren", liet Slot optekenen door het Algemeen Dagblad.

De trainer ziet liever twee heel goede spelers dan vier breedteversterkingen naar Feyenoord komen deze zomer. "Met Orkun Kökcü, Róbert Bozeník en eventueel ook Berghuis krijgen we straks nog jongens terug die het verschil kunnen maken." Bij het uitspreken van de naam van Berghuis schoot Slot 'zelf ook hardop in de lach', schrijft het AD.