Nog geen definitief AZ-vertrek: 'Had mijn voorkeur, maar lukte financieel niet'

Nog geen definitief AZ-vertrek: 'Had mijn voorkeur, maar lukte financieel niet'

06-07-2021 08:07
65

Ferdy Druijf had de deur bij AZ het liefst helemaal achter zich dicht getrokken. KV Mechelen kon echter niet aan de financiële eisen van AZ voldoen, waardoor de 23-jarige spits zijn contract in Alkmaar verlengde en op huurbasis de overstap maakt.

"Ik wilde absoluut terugkeren naar Mechelen. Dit is gewoon de beste optie voor alle partijen", laat Druijf weten in de Gazet Van Antwerpen. "Ik ben heel blij om terug in Mechelen te zijn. Het duurde een tijdje voor alles rond was, maar uiteindelijk is het toch gelukt. Mijn voorkeur ging uit naar een definitieve transfer, maar financieel lukte dat niet voor KV Mechelen. Daarom zijn we tot deze oplossing gekomen", legt hij uit.

Druijf tekende een nieuw contract tot medio 2025 bij AZ, dat daarna bereid was om hem weer bij KV Mechelen te stallen. Het afgelopen half jaar kwam hij tot veertien optredens in de Jupiler Pro League, waarin hij drie keer scoorde. "Als team willen we nog beter doen dan vorig seizoen. Daarom ben ik ook teruggekomen. Vorig jaar is het pas na de winterstop lekker beginnen draaien. Dat niveau willen we nu van bij de start halen. Mijn gevoel zegt dat het ons kan lukken. Dit team, samen met de nieuwe jongens, kan dat wel voor mekaar krijgen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie