Koeman laat zich uit over situatie Messi: 'Dan moet je je zorgen maken'

Koeman laat zich uit over situatie Messi: 'Dan moet je je zorgen maken'

09-07-2021 19:45
36

Ronald Koeman maakt zich zorgen over het feit dat Lionel Messi nog altijd geen nieuw contract heeft getekend bij FC Barcelona. De Argentijnse superster is sinds 1 juli transfervrij.

"Wanneer zoiets niet opgelost wordt, moet je je altijd zorgen maken", laat Koeman weten in gesprek met Marca. "Maar ik heb er alle vertrouwen in dat onze voorzitter Joan Laporta dit gaat oplossen. Het is ontzettend belangrijk voor de club. Ook voor de competitie is het heel belangrijk dat de beste speler ter wereld binnenboord blijft. We moeten ons allemaal inspannen om te zorgen dat hij bij ons blijft."

FC Barcelona moet het salarisplafond binnen afzienbare tijd met vijftig procent verminderen om te kunnen voldoen aan de nieuwe eisen van de Spaanse competitie. Met andere woorden: Messi kan alleen een nieuw contract ondertekenen als Barça erin slaagt de salarissen drastisch te verlagen.

De Argentijn is in Zuid-Amerika met de nationale ploeg momenteel actief in de Copa America. Zondagnacht speelt Argentinië de finale tegen Brazilië.