Galatasaray moet nog een speler missen tegen PSV door conflict met Turkse bond

Galatasaray moet nog een speler missen tegen PSV door conflict met Turkse bond

18-07-2021 08:32
67

Galatasaray moet het in de duels met PSV in de voorronde van de Champions League zonder Ogulcan Caglayan stellen. De rechtsbuiten kon niet worden ingeschreven, omdat Cim Bom Bom in conflict is met de Turkse voetbalbond over zijn transfer van Rizespor.

Galatasaray nam Caglayan een jaar geleden transfervrij over, maar daar tekende Rizespor beroep tegen aan. De grootmacht uit Istanbul werd een illegale handelswijze verweten en de Turkse bond oordeelde dat er alsnog 1,2 miljoen euro moest worden betaald. Dat was weer tegen het zere been van Gala, dat naar de rechter stapte.

In afwachting daarvan staat de Turkse bond dus niet toe dat Caglayan in actie komt tegen PSV. De 25-jarige aanvaller kwam afgelopen seizoen twintig keer in actie, waarin hij goed was voor vier goals en één assist. Zijn absentie is een flinke tegenvaller voor coach Fatih Terim, die ook al twee spelers moet missen na een positieve coronatest. Om wie het gaat, is niet bekendgemaakt.

Aanwinsten Aytac Kara, Alpaslan Öztürk en Baris Alper Yılmaz zijn wel van de partij. Andere blikvangers in het team zijn Ryan Babel en Radamel Falcao. De eerste ontmoeting met PSV is woensdag in Eindhoven. De return in Istanbul is een week later.