Turkse media snoeihard na blamage Galatasaray tegen PSV: 'Zwaar als een steen'

Turkse media snoeihard na blamage Galatasaray tegen PSV: 'Zwaar als een steen'

Gepubliceerd: donderdag 22 juli 2021 om 11:07do 22-07-2021 om 11:07

In Turkije is men geschrokken van het grote krachtsverschil tussen PSV en Galatasaray. De Turkse topclub ging woensdagavond met 5-1 onderuit op bezoek in Eindhoven en heeft een klein wonder nodig om door te gaan in de voorrondes van de Champions League. VoetbalPrimeur checkt de Turkse kranten.

Milliyet schaamt zich voor het niveau van Galatasaray op bezoek bij PSV en wijst naar de rest van Europa. 'Turkse trainer kunnen de veranderingen in het Europese voetbal niet bijbenen. Het mondiale voetbal is de laatste jaren in een stroomversnelling terechtgekomen. Internationale ploegen vliegen, wij lopen', stelt de krant. 'Spelers van de topclubs lopen zo snel als een hazewindhond. Die van ons zijn, op een paar uitzonderingen na, zo zwaar als een steen.'

De Turkse media steken hun teleurstelling niet onder stoelen of banken en pakken de selectie van Galatasaray hard aan. Fanatik vond de blunders van Fernando Muslera tekenend voor de avond van de ploeg van Fatih Terim. 'Het was een aardbeving die iedereen in shock bracht', zo wordt kort maar krachtig gesteld.

Habaturk hekelt het trainingsniveau bij Galatasaray, dat op trainingskamp ging voor het eerste treffen met PSV. 'Geen orde, geen plan, geen wedstrijdanalyse. Geen voorbereiding. Dan is er niemand anders verantwoordelijk dan de trainer, Terim. Er kan niet gezegd worden dat er transfers niet zijn doorgegaan, of iets in die richting', zo wijst Habaturk met de beschuldigende vinger naar de oefenmeester.

PSV kan volgende week met een goed gevoel afreizen naar Turkije. Met een 5-1 overwinning op zak - en het feit dat uitdoelpunten niet meer dubbel tellen dit seizoen - lijkt plaatsing voor de volgende voorronde van de Champions League PSV niet meer te kunnen ontgaan.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws