'Fraser mag zich bewijzen voor opvolging Van Gaal, bonusregeling voor Sparta'

'Fraser mag zich bewijzen voor opvolging Van Gaal, bonusregeling voor Sparta'

Gepubliceerd: vrijdag 23 juli 2021 om 09:22vr 23-07-2021 om 09:22

De KNVB heeft met de aanstelling van Louis van Gaal en diens technische staf naar de korte én de lange termijn gekeken, weet Valentijn Driessen. Sparta-trainer Henk Fraser wordt assistent-bondscoach: Van Gaal moet met Oranje het WK van 2022 zien te halen, Fraser is daarna wellicht zijn opvolger.

Hij wordt 'meer dan alleen assistent-bondscoach', vertelt Driessen in De Oranjezomer. "Ze willen ook mee laten wegen of hij na Van Gaal eventueel bondscoach kan worden van het Nederlands elftal. Dus voor Henk zal het een belangrijke periode zijn", aldus de chef voetbal van De Telegraaf.

Oranje is met een nederlaag tegen Turkije en zeges op Letland en Gibraltar wisselvallig begonnen aan de WK-kwalificatiecyclus. De overige kwalificatiewedstrijden beloven spannend te worden voor Fraser: als het Nederlands elftal zich niet plaatst voor het WK in Qatar, dan is het volgens Driessen einde verhaal voor de gehele technische staf. "Dan zullen ze alle vier (naast Van Gaal en Fraser nemen Danny Blind en keeperstrainer Frans Hoek zitting, red.) weer van het toneel verdwijnen en dan zal de KNVB opnieuw moeten zoeken naar een andere bondscoach met assistenten."

Bonus voor Sparta
Fraser blijft in de tussentijd overigens trainer van Sparta, dat volgens sportmarketeer Chris Woerts 'een goede deal' heeft gesloten. "Die krijgen niet alleen een compensatie als ze Henk een beetje uitlenen in zijn vrije tijd, maar ze hebben een bonusregeling afgesproken. Dat Sparta meeprofiteert als het Nederlands elftal goed gaat presteren in Qatar. Dus het kan wel eens kassa worden als Louis het goed doet", aldus Woerts, ook in De Oranjezomer.

De nieuwe Oranje-staf wordt binnenkort gepresenteerd. Op 1, 4 en 7 september staat het volgende blok met WK-kwalificatieduels gepland: uit tegen Noorwegen en thuis tegen Montenegro en Turkije.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Fraser als opvolger van Van Gaal: goed plan?

Ja, zeker weten!
87%
Nee, liever niet...
13%
(2880 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws