Advocaat vol vertrouwen over Oranje-constructie: 'Ook voor Sparta is het goed'

Advocaat vol vertrouwen over Oranje-constructie: 'Ook voor Sparta is het goed'

Gepubliceerd: vrijdag 23 juli 2021 om 10:30vr 23-07-2021 om 10:30

Dick Advocaat denkt niet dat de dubbelfunctie van Henk Fraser veel problemen op gaat leveren. De Sparta-trainer gaat er een extra functie bij krijgen: hij wordt assistent-bondscoach onder Louis van Gaal en wordt mogelijk klaargestoomd voor het 'echte werk' na het WK van 2022.

Advocaat deed eind jaren tachtig en begin jaren negentig hetzelfde: De Kleine Generaal combineerde zijn clubtrainerschap met het bijstaan van Rinus Michels bij het Nederlands elftal. "Het is goed te doen om die functie te combineren. Het is ook maar voor een korte periode dat Fraser steeds weg is", vertelt Advocaat aan RTV Rijnmond. "De trainingen neem je door met je assistenten, zodat zij het overnemen als hij weg is. Dat moet ook geen problemen opleveren."

De onlangs bij Feyenoord vertrokken trainer heeft alle vertrouwen in zijn Sparta-collega. "Hij moet gewoon zichzelf blijven en dan komt het goed, want Fraser komt goed over", aldus Advocaat. "Het is voor hem toch een enorme uitdaging om met Van Gaal en Blind (oud-ploeggenoten bij Sparta, red.) te werken. Ook voor de club Sparta is het goed, het zegt namelijk wel wat dat de trainer van Sparta voor deze functie wordt benaderd."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Fraser als assistent-bondscoach?

Een prima optie, ook als toekomstig bondscoach
84%
Een prima optie, maar niet geschikt om ooit bondscoach te worden
12%
Geen goed idee
3%
(1596 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws