Bayern mag vijfde ster op het shirt zetten en speelt tegen Ajax met nieuw tricot

Bayern mag vijfde ster op het shirt zetten en speelt tegen Ajax met nieuw tricot

Gepubliceerd: zaterdag 24 juli 2021 om 11:15za 24-07-2021 om 11:15

Bayern München heeft enkele uren voor zijn oefenduel met Ajax zijn nieuwe thuisshirt gepresenteerd. Der Rekordmeister zal komend seizoen voor het eerst met vijf sterren boven het clublogo spelen.

Bayern pakte vorig seizoen zijn dertigste landstitel sinds de invoering van de Bundesliga en mag volgens de reglementen van de Duitse bond een extra ster aan zijn shirt toevoegen. "Ons nieuwe thuisshirt voor het komende seizoen is een hele bijzondere", laat Oliver Kahn namens de club weten via de Bayern-kanalen. "De vijfde ster op onze borst is een waardige beloning voor de geweldige prestaties in het voorbije decennium", doelt hij op de negen kampioenschappen op rij die de club binnen heeft gehaald.

Het shirt wordt later op de middag officieel gepresenteerd, als Bayern München tegen Ajax oefent. De aftrap in de Allianz Arena staat gepland voor 16.30 uur. Ajax speelt later deze voorbereiding nog tegen RB Leipzig en Leeds United, voordat het op 7 augustus tegen PSV om de Johan Cruijff Schaal strijdt. Bayern treft Borussia Mönchengladbach en Napoli nog en opent het seizoen met een bekerwedstrijd tegen de amateurs van Bremer SV.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws