Brobbey kreeg bezoek in Amsterdam: 'Vlammende toespraken, verstand van voetbal'

26 juli om 16:14

RB Leipzig heeft Brian Brobbey voorgesteld aan zijn achterban, middels een groot interview via de clubkanalen. De van Ajax overgekomen spits kijkt uit naar de samenwerking met Jesse Marsch, de Amerikaanse opvolger van trainer Julian Nagelsmann.

Toen Brobbey tekende, was Nagelsmann nog de trainer van Die Roten Bullen. Marsch heeft echter ook al uitgebreid kennisgemaakt met zijn nieuwe spits. "Hij heeft mij een paar keer opgezocht in Amsterdam en ik heb me ook over hem laten informeren", aldus Brobbey. "Ik wilde meer te weten komen over zijn voetbalideeën en ik heb een paar video's gezien: hij is een zeer emotionele coach is, die vlammende, motiverende toespraken kan houden en bovendien veel van voetbal weet."

Brobbey heeft de lat voor zijn eerste Bundesliga-seizoen hoog gelegd. "Tore schießen ist mein Job! Doelpunten maken, zó zie ik mijn rol in het team en daar wil ik op afgerekend worden", klinkt het. Met Yussuf Poulsen, Alexander Sörloth en André Silva – vorig jaar vice-topscorer in de Bundesliga achter Robert Lewandowski – heeft hij forse concurrentie. "Ik weet dat we goed voorzien zijn, maar uiteindelijk beslist de trainer en ik wil zoveel mogelijk spelen. Ik ga voor minstens twaalf doelpunten, dat is mijn doel."