Trucje Streppel werkt: proefspeler met aanvoerdersband is vierde Roda-versterking

26 juli om 16:30

Roda JC heeft maandag zijn vierde nieuwkomer van deze transferzomer gepresenteerd. De Duitse verdediger Florian Mayer komt Rody de Boer, Guus Joppen en Denzel Jubitana vergezellen in Kerkrade, hebben de Limburgers bekendgemaakt via de officiële kanalen.

De bij Borussia Mönchengladbach groot gebrachte Mayer was sinds begin juli op proef. Dat trainer Jurgen Streppel hem er graag bij wilde houden, was geen geheim. Mayer mocht in het oefenduel met RKC Waalwijk zelfs de aanvoerdersband dragen, terwijl hij op dat moment nog proefspeler was.

Nu heeft hij alsnog een éénjarig contract mogen ondertekenen in het Parkstad Limburg Stadion. Technisch directeur Jeffrey van As is tevreden over de beklonken deal. "Florian is een jonge, talentvolle verdediger met opbouwende kwaliteiten. Hij is met zijn fysiek sterk in de persoonlijke duels en gevaarlijk bij spelhervattingen", laat hij weten aan de Roda-kanalen. "We zijn blij dat Florian ervoor kiest om het komende seizoen voor Roda JC uit te komen."

De club uit Kerkrade heeft vorig seizoen de weg omhoog weer gevonden, na een paar zeer rumoerige seizoenen: Roda eindigde vorig seizoen als achtste en schakelde De Graafschap uit in de play-offs, voordat het zelf strandde tegen NEC. De ploeg van Streppel speelt op 7 augustus zijn eerste competitiewedstrijd tegen De Graafschap en hoopt voor die tijd Feyenoord-spits Dylan Vente terug te halen.