Bestuur supportersvereniging Feyenoord verdeeld over muurschildering Berghuis

27 juli om 15:58
Laatste update: 27 juli om 16:05

Een antisemitische muurschildering in Rotterdam, gericht op Steven Berghuis, leidt tot verdeeldheid binnen de supportersvereniging van Feyenoord. De voorzitter spreekt er schande van, een bestuurslid vindt het jammer dat het werk wordt verwijderd.

De muurschildering zorgde afgelopen week voor commotie: de naar Ajax vertrokken Berghuis werd afgebeeld met een keppeltje en gele Jodenster in concentratiekampkleding, tot grote verontwaardiging van Feyenoord en de gemeente Rotterdam.

De officiële supportersvereniging van Feyenoord, SV De Feijenoorder, is duidelijk in een statement "Als je moet uitleggen waarom dit smakeloos is, dan heeft het eigenlijk al geen zin meer", zegt bestuursvoorzitter Remco Ravenhorst tegen RTV Rijnmond.

Niet alle bestuursleden denken er hetzelfde over. Gijs van Delft, die vanuit de vereniging contact houdt met hardcore Feyenoord-fans, vindt het 'zonde' dat het werk is weggehaald. "Ik vind het een mooie tekening. De kleuren, de uitstraling die het heeft..." Van Delft ziet het probleem niet. "Het is satire, daarmee mag je alles doen."

Van Ravenhorst erkent dat hij 'niet trots' is op de reactie van zijn collega. "Het is gevaarlijk voor onze vereniging en ik word er ongelukkig van. We zullen het met elkaar bespreken."