PSV krijgt straf opgelegd voor wangedrag op tribune tijdens duel met Galatasaray

PSV krijgt straf opgelegd voor wangedrag op tribune tijdens duel met Galatasaray

27-07-2021 21:42 Laatste update: 22:37
140

PSV heeft een boete van de UEFA gekregen naar aanleiding van de ongeregeldheden tijdens de wedstrijd tegen Galatasaray van vorige week woensdag. De club moet 1500 euro overmaken naar de UEFA en kan in de eerstvolgende Europese thuiswedstrijd minder supporters ontvangen.

De supportersvakken G en H moeten bij de volgende Europese thuiswedstrijd als straf dicht blijven. Dat heeft de UEFA bepaald na de ongeregeldheden in deze vakken tijdens PSV-Galatasaray. "Op die vakken ontstond kort voor de rust enige onrust na een doelpunt van Galatasaray", laat algemeen directeur Toon Gerbrands weten op de clubsite.

"Het is jammer dat er nu een heel vak de dupe wordt van enkele mensen die hun seizoenkaarten hebben doorverkocht", gaat Gerbrands verder. 'Tegen hen zullen wij optreden.' Naast de lege supportersvakken moet PSV ook een boete betalen van 1.500 euro aan de UEFA voor het wangedrag in het Philips Stadion.

PSV neemt het woensdagavond in Turkije in de return op tegen Galatasaray. Vorige week woensdag wist PSV met overtuigende cijfers te winnen van de Turkse club (5-1). PSV staat op de rand van de derde voorronde in de Champions League open. Overleeft PSV die ronde én de play-offs, dan is de club uit Eindhoven verzekerd van een plekje in de groepsfase.