'Stengs en Dolberg zijn deels de reden dat ik hierheen ben gekomen'

28 juli om 07:58

Justin Kluivert is dinsdag voorgesteld aan pers en publiek. De aanvaller hoopt zich bij OGC Nice te herpakken en geeft aan dat Calvin Stengs en Kasper Dolberg een rol hebben gespeeld in zijn komst naar Frankrijk.

"Ik ken Calvin en Kasper vanuit mijn tijd in Nederland. Zij zijn deels de reden dat ik hierheen ben gekomen", zei Kluivert tijdens zijn prestentatie. "Het feit dat de club deze spelers aan weet te trekken is positief."

Bij Nice krijgt Kluivert te maken met trainer Christophe Galtier, die met Lille OSC kampioen van Frankrijk wist te worden. "Het is een uitstekende trainer, dat heeft hij laten zien door kampioen te worden. Dat hij hier komt is een teken van ambitie. We hebben goede gesprekken met elkaar gehad. Ik ben blij met mijn keuze voor Nice."

Kluivert mag het nu laten zien in de Franse competitie. In de Serie A en Bundesliga wist hij minder potten te breken. "Ik ben begonnen bij Ajax. De Italiaanse competitie is wat lastiger en ik heb ook veel geleerd in Duitsland. Ik kijk uit naar mijn tijd in Frankrijk. We werken hard met het team en kan niet wachten om mijn kwaliteiten te laten zien."