'Niet leuk als de aanvoerder van Feyenoord naar Ajax gaat, maar zo gaat dat soms'

'Niet leuk als de aanvoerder van Feyenoord naar Ajax gaat, maar zo gaat dat soms'

Gepubliceerd: woensdag 28 juli 2021 om 10:11wo 28-07-2021 om 10:11

Laatste update: woensdag 28 juli 2021 om 11:51wo 28-07-2021 om 11:51

Wim Rijsbergen en Sjaak Swart hebben geen goed woord over voor de acties van Feyenoord-supporters jegens de naar Ajax vertrokken aanvoerder Steven Berghuis. Hij kreeg het na zijn overstap naar Amsterdam flink te verduren en zag zichzelf terug op onder andere een schokkend spandoek en antisemetische muurschildering.

Swart, clubicoon van de Amsterdammers, vindt de acties jegens Berghuis veel te ver gaan. "Het is en blijft maar voetbal", vertelt hij aan De Telegraaf op de jaarlijkse golfdag van oud-spelers van Feyenoord en Ajax. "Kijk hoe wij met elkaar omgaan en neem daar een voorbeeld aan", oppert Swart.

Oud-Feyenoorder Rijsbergen is het roerend met hem eens. "Als je ziet hoe sommige fans van Feyenoord met Berghuis omgaan, kun je niet anders concluderen dan dat ze echt de weg kwijt zijn. Natuurlijk is het niet leuk als de aanvoerder van Feyenoord een transfer maakt naar Ajax. Maar zo gaat dat soms. Stap eroverheen, support je eigen club en besef dat er zonder aartsrivaal, in de goede zin van het woord, geen mooie competitie mogelijk is."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws