Clubloze oud-Ajacied in ieder geval tot zaterdag op proef bij FC Emmen

28 juli 2021 om 10:59

Oud-Ajacied Ruben Ligeon is deze week op proef bij FC Emmen. De 29-jarige vleugelverdediger zit momenteel zonder club en zou zijn carrière graag in Nederland nieuw leven in willen blazen.

Na zijn vertrek bij het Slowaakse AS Trencin heeft Ligeon nog geen nieuwe club weten te vinden. Eerder in de maand juli trainde hij al even mee bij MVV, maar dat was enkel om zijn conditie op pijl te houden.

Michel Jansen, technisch manager van FC Emmen, laat weten dat de proefperiode van Ligeon bij de Drentse club in ieder geval tot zaterdag zal duren. Dat betekent dat de verdediger ook in actie kan komen tegen SC Cambuur, de tegenstander van Emmen zaterdag in een vriendschappelijk duel.

Van 2013 tot en met 2015 speelde Ligeon twintig wedstrijden in het shirt van Ajax en werd tevens drie keer landskampioen. Daarna speelde hij in Nederland voor NAC Breda, Willem II en FC Utrecht. In 2016 vertrok Ligeon naar Slovan Bratislava. Een jaar later kwam hij terug in Nederland en speelde hij zijn wedstrijden voor PEC Zwolle en De Graafschap. De laatste twee seizoen verdedigde Ligeon de kleuren van Trencin. Met die club eindigde hij vorig seizoen als zesde in de competitie.