Breuk tussen PSV en Ihattaren lijkt onvermijdelijk: 'Hij is leuk voor het circus'

28 juli om 12:08

Het komt niet meer goed met Mohamed Ihattaren bij PSV. Dat stelt Aad de Mos in De Telegraaf. Hij vindt het niet meer dan logisch dat de negentienjarige spelmaker hard op weg lijkt naar een nieuwe club.

Een breuk tussen PSV en Ihattaren is onvermijdelijk, denkt De Mos. "Op dit moment in zijn loopbaan is hij leuk voor het circus. Trainers kijken naar het rendement. Ik denk dat Ihattaren niet het gif heeft om terug te knokken. (...) Hij is het beste af bij een andere club. VfL Wolfsburg, waar Mark van Bommel trainer is, zou een logische stap zijn. Die kan het goed met hem vinden."

"Ihattaren is ongetwijfeld de meest getalenteerde speler uit de opleiding van PSV", vervolgt de oud-trainer, die in het verleden vijftig wedstrijden op de bank zat bij PSV. "Het knelpunt is dat hij veel te lang door mensen binnen de club is gepamperd."

Omdat de Herdgang bijna aan zijn achtertuin grenst, bekijkt De Mos al jaren de jeugdwedstrijden van PSV. "Ihattaren is begeleid door CIOS-trainers die vooral dachten aan hun eigen curriculum vitae. Die hebben hem allerlei privileges gegeven omdat ze graag wedstrijden en toernooien wilden winnen. Adil Ramzi, Theo Lucius, Ruud van Nistelrooy en Mark van Bommel hebben dat later als trainers allemaal geprobeerd te corrigeren. Dat is niet gelukt."

Ihattaren werd deze week gesignaleerd in Nice, waar hij een bezoek bracht aan zijn zaakwaarnemer Mino Raiola om zijn sportieve toekomst te bespreken. Het is niet bekend of Nice, dat zich al versterkte met Pablo Rosario, Justin Kluivert en Calvin Stengs, ook een club is die daadwerkelijk in de markt is voor Ihattaren.