'Geïnteresseerde Premier League-clubs durven het niet aan met Botman'

29 juli om 13:40

De toekomst van Sven Botman lijkt voorlopig niet in Engeland te liggen. Geen enkele Premier League-club durft het aan met de verdediger van Lille OSC en Jong Oranje, meldt Sky Sports.

Botman werd tijdens en na zijn succesvolle debuutseizoen met de Franse kampioen Lille OSC gelinkt aan Liverpool, Manchester United en Tottenham Hotspur, maar geen enkele Premier League-club heeft doorgepakt. Sky Sports noemt ook West Ham United, Crystal Palace en Newcastle United én Manchester City als 'admirers'.

Atalanta Bergamo is op dit moment de meest waarschijnlijke bestemming van Botman, mocht hij deze zomer vertrekken bij Lille. De oud-verdediger van Ajax en sc Heerenveen is de belangrijkste kandidaat om Christian Romero op te volgen. De Argentijnse verdediger staat in de belangstelling van Tottenham Hotspur en naar verluidt FC Barcelona.

Botman (21) zou openstaan voor zowel Atalanta als een move naar de Premier League. Hij kwam in het kampioensjaar van Lille tot 37 competitiewedstrijden. De Franse club hoeft niet per se te verkopen, maar een grote transfersom zou welkom zijn vanwege de financiële impact van de coronacrisis.