'Transfervrije' Chiellini (36) blijft waar hij is: 'Extra motivatie voor mij'

29 juli om 16:54
Laatste update: 2 augustus om 14:50

Giorgio Chiellini speelt ook komend seizoen voor Juventus. Dat heeft de verdediger bekend gemaakt tegenover diverse Italiaanse media. De kersvers Europees kampioen had sinds 1 juli geen club meer.

De verbintenis van Chiellini bij La Vecchia Signora liep namelijk af en dus leidde de linksbenige stopper zijn land als 'free agent' naar de Europese titel. Na een paar weekjes vakantie heeft hij alsnog de knoop doorgehakt en tekent hij bij in Turijn. "Ik wil meer bekers omhoog houden", klinkt het.

Het succes met de Italiaanse ploeg herinnerde de verdediger aan zijn liefde voor het spel en de dromen die hij nog heeft. "Een titel pakken als aanvoerder van je land is onvoorstelbaar, want het is al mooi genoeg om in je eigen stad te kunnen voetballen. We hebben het echter toch waargemaakt en nu wil ik meer."

Internazionale zal het komende Serie A-seizoen met de kampioensbadge op de borst spelen. Dat zit de bijna 37 jaar oude Chiellini niet lekker. "Het shirt van Juventus dragen zonder dat daar het symbool van de Scudetto op staat zorgt voor extra motivatie. Ik ben nog hongerig en heb voldoende plannen."