Bosz lijdt met Olympique Lyon spectaculaire oefennederlaag tegen FC Porto

31-07-2021 22:27
30

Peter Bosz heeft met Olympique Lyon een oefennederlaag geleden op bezoek bij FC Porto. Een spectaculair duel in het Estádio do Dragão eindigde in 5-3 voor de thuisploeg.

Na vier minuten was het al raak bij het treffen tussen Porto en Lyon. Sérgio Oliveira schoot de Portugezen via de paal op 1-0 vanaf de strafschopstip. 25 minuten later werd de marge al verdubbeld door de nummer twee van de Liga NOS. Fábio Vieira knalde een volley op bijzonder fraaie wijze raak. Vlak voor rust maakte Lyon nog de aansluitingstreffer. Ex-PSV'er Marcelo kopte in de veertigste minuut de 2-1 binnen.

Na de pauze maakte Lyon de achterstand zelfs helemaal ongedaan. Karl Toko Ekambi wist een voorzet van Maxwel Cornet goed binnen te komen, waardoor de spanning weer terug was in de wedstrijd. De 2-2 stand bleef lang op het scorebord staan. In de laatste tien minuten van de wedstrijd vielen er echter nog vier goals. In de 79ste minuut zorgde Pepe ervoor dat Porto weer op voorsprong kwam. Spits Islam Slimani produceerde twee minuten later de gelijkmaker alweer.

Daarna nam Porto definitief afstand van Lyon. In één minuut tijd kwam zowel Toni Martínez als Mehdi Taremi tot scoren voor de thuisploeg, waardoor het 5-3 werd. Dat was dus ook de einduitslag. Daardoor sluit de formatie van Bosz de voorbereiding met een nederlaag af. Over een week staat de eerste competitiewedstrijd tegen Stade Brest, waar Marco Bizot naar alle waarschijnlijkheid heengaat, namelijk al op het programma.