Tot ik vader werd, had ik eigenlijk niet echt iets om voor te spelen

"Tot ik vader werd, had ik eigenlijk niet echt iets om voor te spelen"

Gepubliceerd: zondag 1 augustus 2021 om 08:24zo 01-08-2021 om 08:24

Gervane Kastaneer is op 25-jarige leeftijd aan zijn achtste club toe, maar is nu vastbesloten om te slagen als prof. De jonge vader is naar eigen zeggen volwassen geweest in Engeland en wil komend seizoen slagen bij PEC Zwolle.

Kastaneer speelde voor FC Dordrecht, ADO Den Haag, FC Eindhoven, 1. FC Kaiserslautern en NAC Breda, voordat hij bij het Engelse Coventry City neerstreek. Die club verhuurde hem tussendoor aan het Schotse Heart of Midlothian. Kastaneer heeft veel geleerd aan de andere kant van de Noordzee, vertelt hij aan de Stentor. "Daar ben ik volwassen geworden en ging ik veel professioneler met mijn sport en leven om", toont de Rotterdammer zich goudeerlijk. "Het werd tijd kritischer naar mezelf te durven zijn en de knop om te zetten. Ik was eerlijk gezegd niet altijd even goed bezig. Daar heb ik mezelf leren kennen als mens en als voetballer. Waar ik voor sta, wat ik wil."

Sinds hij vader is geworden, is er een extra levensdoel bij gekomen: er zijn voor zijn gezin. "Tot ik vader werd, had ik eigenlijk niet echt iets om voor te spelen. Nu heb ik een groot doel, mijn carrière laten slagen. Ik wil mijn zoon een goede toekomst bieden. Daarom kijk ik naar mezelf."

Komend seizoen gaat Kastaneer bij PEC voor zijn herkansing in Nederland. Zijn keuze voor De Blauwvingers is weloverwogen geweest. "Een mooie club, een goede trainer (Art Langeler, red.), die aanvallend en verzorgd voetbal wil spelen. En een jonge ploeg, waarin ik met mijn ervaring een rol kan spelen. Ik kan niet wachten om minuten te maken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws