De Jong- en Dumfries-update: 'Paar miljoen betalen, vindt PSV nog verantwoord'

De Jong- en Dumfries-update: 'Paar miljoen betalen, vindt PSV nog verantwoord'

Gepubliceerd: zondag 1 augustus 2021 om 09:21zo 01-08-2021 om 09:21

PSV lijkt nog niet klaar op de transfermarkt: zowel qua inkomende als uitgaande transfers kan er nog het een en ander gebeuren in Eindhoven. Clubwatcher Rik Elfrink bespreekt een eventuele komst van Luuk de Jong en een mogelijk vertrek van Denzel Dumfries.

PSV is al enige tijd op zoek naar een extra spits: de namen van Mergim Berisha (Red Bull Salzburg) én oude bekende De Jong (Sevilla) zingen al enige tijd rond. De Oranje-international is nog herstellende van een knieblessure die hij tijdens het EK opliep, maar de kans is aanwezig dat hij voor 1 september alsnog een transfer maakt. "Tot half augustus is hij eigenlijk nog bezig, daarna gaat hij zijn toekomst bekijken", aldus Elfrink in de zaterdagavonduitzending van De Oranjezomer.

Het Turkse Besiktas is de belangrijkste concurrent voor PSV. Beide clubs lijken in te zetten op een huurdeal. "Ze willen hem ook kopen. Alleen: van de week verschenen er al bedragen van acht miljoen, dat gaat écht niet gebeuren. PSV wil misschien een paar miljoen voor hem betalen, dat vinden ze voor een speler van bijna 31 (De Jong viert op 27 augustus zijn verjaardag, red.) nog verantwoord", aldus de PSV-watcher van het Eindhovens Dagblad. Elfrink vermoedt dat De Jong ook openstaat voor een terugkeer. "Hij wil natuurlijk volgend jaar op het WK spelen. En als hij bij Sevilla derde of vierde spits is..."

De kwestie-Dumfries
Dumfries leek na drie sterke seizoenen en een opvallend EK een toptransfer te kunnen maken, maar staat nog altijd onder contract bij PSV. De rechtsback wordt gevolgd door Everton en Internazionale ("Die willen hem al heel lang kopen, maar dat kan om allerlei redenen allemaal niet" aldus Elfrink), maar traint op eigen initiatief individueel in Eindhoven. Als er na het Champions League-tweeluik met FC Midtjylland nog altijd geen beweging is, keert hij mogelijk terug in de selectie. "Daar is geen sprake van onmin. Alleen: hij doet voorlopig niet mee in wedstrijden, dus PSV neemt wel een risico."

Welke vraagprijs PSV voor Dumfries afgesproken heeft, laat Elfrink in het midden. "Ik heb iets van Valentijn (Driessen, chef voetbal bij De Telegraaf en ook vaste gast in De Oranjezomer, red.), gehoord, maar ik weet ook niet of hij het contract heeft ingezien...", aldus de journalist. "Hij zal voor iets tussen de vijftien en twintig miljoen weg mogen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

De Jong terughalen: wel of geen goed idee voor PSV?

Wel
31%
Niet
69%
(4347 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws