Koopmeiners: Ik zal niet zonder aanleiding naar mijn hamstring grijpen

Koopmeiners: "Ik zal niet zonder aanleiding naar mijn hamstring grijpen"

Gepubliceerd: zondag 1 augustus 2021 om 15:27zo 01-08-2021 om 15:27

Teun Koopmeiners had er eigenlijk niet op gerekend, maar droeg zaterdag tegen Real Sociedad weer het AZ-shirt. De 23-jarige aanvoerder rekent er echter nog steeds op dat hij een transfer gaat maken.

Koopmeiners maakte er geen geheim van dat Atalanta Bergamo en Napoli uit Italië en Stade Rennes uit Frankrijk in de markt zijn. Zaterdag speelde hij één uur lang mee tegen Real Sociedad: na afloop verklaarde hij dat zijn transferperikelen 'stress geven'. "Natuurlijk is het soms lastig, maar ik ben gewoon werknemer van AZ en moet me gewoon professioneel opstellen", voegt hij daar in gesprek met De Telegraaf aan toe. "Niemand kan zeggen dat ik het laat lopen. Op het trainingsveld en in de wedstrijden geef ik alles."

Of hij er op 14 augustus nog bij is als AZ zijn eerste wedstrijd tegen RKC Waalwijk speelt, is echter nog even afwachten. "Schiet mij maar lek", klinkt het. Koopmeiners houdt de ontwikkelingen in Bergamo ondertussen in de gaten: Atalanta-verdediger Cristian Romero wordt nadrukkelijk gelinkt aan Tottenham Hotspur. Als de Argentijnse verdediger inderdaad vertrekt, kan dat ook gevolgen hebben voor de EK-ganger. "Het zou heel veel kunnen schelen, ja", erkent Koopmeiners.

Voordat het zover is, blijft hij dus speler van AZ, al steekt de linkspoot zijn ambities niet onder stoelen of banken. "Ik ben toe aan een volgende stap. Het is niet zo dat ik hier met twee vingers in mijn neus voetbal. Maar ik kijk uit naar een nieuwe uitdaging", aldsu Koopmeiners, die ook alle medewerking krijgt van AZ. De Castricummer zal zelf ook geen transfer forceren. "De communicatie is heel open. Ik zal niet zonder aanleiding naar mijn hamstring grijpen en zeggen dat het mooi is geweest."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wat zou jij Koopmeiners aanraden?

Atalanta Bergamo
47%
Napoli
15%
Stade Rennes
8%
Bij AZ blijven
22%
Anders, namelijk...
7%
(899 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws