'De zaakwaarnemer van Berghuis bevestigde Wolfsburg, Ajax had ik nooit verwacht'

'De zaakwaarnemer van Berghuis bevestigde Wolfsburg, Ajax had ik nooit verwacht'

Gepubliceerd: dinsdag 3 augustus 2021 om 10:11di 03-08-2021 om 10:11

Laatste update: dinsdag 3 augustus 2021 om 10:38di 03-08-2021 om 10:38

Binnen Feyenoord zijn er veel mensen die nieuwtjes naar buiten doen komen. Dat zegt Rutger Vinke, de beheerder van het populaire account Feyenoord Transfermarkt. Hij brengt vaak scoops over de Stadionclub die hem door bronnen van binnen de club zijn ingefluisterd.

Vinke, die lang anoniem wilde blijven maar zich afgelopen weekend 'bekend maakte' bij ESPN, heeft veel contacten binnen de club. "Er zijn heel veel eilandjes binnen Feyenoord", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad. "Feyenoord NV, Stadion De Kuip, trainingscomplex Varkenoord, de Raad van Commissarissen en de Vrienden van Feyenoord. Hoe meer eilandjes, hoe meer transfernieuws er lekt."

De Feyenoord-watcher krijgt het vertrouwen van zijn bronnen en geeft dat ook terug. "Ik werk op een integere manier. Pas als een bron, die ik altijd zal beschermen, groen licht geeft, dan pas breng ik het nieuws naar buiten. Het geeft me een kick om als eerste het nieuws van een transfer te brengen. Sommige van mijn bronnen, tot wel binnen de Feyenoord-directie, kan ik blind vertrouwen."

Toch zit Vinke niet altijd goed. Hij meldde dat Steven Berghuis naar VfL Wolfsburg zou verkassen, maar het werd een transfer naar Ajax. "VfL Wolfsburg was geïnteresseerd in hem en dat heb ik naar buiten gebracht. Zelfs de zaakwaarnemer van Berghuis bevestigde een mogelijke overgang naar de Duitse club, terwijl Ajax zich ook mengde in de overnamestrijd. Ik had nooit verwacht dat Berghuis naar Amsterdam zou gaan."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws