Oorlog in Spanje: voetbalbond steunt Real en Barça na 'illegale overeenkomst'

Oorlog in Spanje: voetbalbond steunt Real en Barça na 'illegale overeenkomst'

11-08-2021 11:51 Laatste update: 11:54
27

Het is oorlog in Spanje: de voetbalbond (RFEF) is mordicus tegen de plannen van LaLiga om in zee te gaan met CVC Capital. De private-equityfirma wil zich voor een monsterbedrag van 2,7 miljard euro inkopen in het Spaanse voetbal.

De plannen stuiten op veel verzet: onder meer Real Madrid en FC Barcelona spraken zich in statements uit tegen de miljardeninvestering, waardoor CVC Capital een belang van tien procent in LaLiga zou nemen. De clubs vinden onder meer de termijn van vijftig (!) jaar te lang.

De Spaanse voetbalbond maakt vooral bezwaar tegen de gevolgen voor de 'audiovisuele rechten van sportclubs en bedrijven'. 'We hebben slechts 48 uur gehad om alle documenten te analyseren en zijn tot de conclusie gekomen dat we ons moeten uitspreken', begint het statement van de RFEF. 'Niet alleen om juridische redenen, maar ook om economische redenen: de rechten van de clubs worden de komende vijftig jaar zwaar belast in ruil voor een klein bedrag.'

'Dit akkoord vergroot de ongelijkheid, waarmee de doorontwikkeling van de competities onmogelijk wordt gemaakt. Deze verschrikkelijke en betreurenswaardige overeenkomst is illegaal. Het is veel te rigoureus en zeer opportunistisch', besluit de Spanjaarden. Deze week wordt er vergaderd over de plannen.