Van Wonderen onthult: 'Al afgesproken met gemeente dat er dan huldiging komt'

Van Wonderen onthult: 'Al afgesproken met gemeente dat er dan huldiging komt'

15-08-2021 12:47 Laatste update: 12:47
22

Kees van Wonderen en zijn Go Ahead Eagles verloren afgelopen vrijdag de eerste wedstrijd van het Eredivisie-seizoen van sc Heerenveen (0-1). De oefenmeester geeft aan dat er een huldiging gaat komen, mocht Go Ahead zich dit jaar handhaven.

Go Ahead stuntte vorig seizoen, door in de slotfase van het seizoen promotie af te dwingen. Het zorgde voor grote vreugde bij de fans, maar een huldiging kwam er vanwege de geldende coronamaatregelen niet. De club heeft daarom al contact gezocht met de gemeente om te praten over een huldiging na dit seizoen.

Aan tafel bij Goedemorgen Eredivisie van ESPN wordt Van Wonderen gevraagd of handhaving de doelstelling is dit seizoen. "Dat zou voelen als een kampioenschap", laat hij niets aan duidelijkheid te wensen over. "Er is al afgesproken met de club en de gemeente, dat wanneer wij ons handhaven, er een huldiging komt. Alsof het een kampioenschap is, op de Brink in Deventer. Ook ter compensatie, naar aanleiding van wat we vorig jaar hebben bereikt."

Van Wonderen denkt met veel plezier terug aan het vorige seizoen, dat voor de supporters geweldig eindigde met promotie naar de Eredivisie. "Als je iets unieks presteert en zoveel mensen blij maakt, dan ben je daar zelf natuurlijk ook enthousiast over", zo besluit de Go Ahead-trainer.