'Barcelona pakt na Piqué-nieuws door in saneringsoperatie en wil Umtiti nog kwijt'

'Barcelona pakt na Piqué-nieuws door in saneringsoperatie en wil Umtiti nog kwijt'

18-08-2021 08:36
25

FC Barcelona staat op het punt om een belangrijke volgende stap in zijn saneringsoperatie te zetten, meldt het Catalaanse RAC1. In navolging van Gerard Piqué gaan ook de andere cultuurbewakers een deel van hun salaris inleveren.

Barça bedankte Piqué al voor zijn gebaar en is volgens RAC1 ook dichtbij een akkoord met de Sergio Busquets, Jordi Alba en Sergi Roberto. Hoewel zij ervan opkeken dat alleen zij als aanvoerders geacht werden in te leveren, gaan ze naar verwachting alsnog overstag. "Het akkoord met Piqué is nu afgehandeld vanwege de timing, maar alle vier de aanvoerders zijn bereid te doen wat gedaan moet worden", liet Alba na de wedstrijd tegen Real Sociedad van zondag al weten.

Ondertussen hoopt Barça nog verder op te ruimen. Martin Braithwaite werd al lange tijd aan een transfer gelinkt, maar was tegen Real Sociedad opeens de grote man, met twee goals en een assist. Samuel Umtiti behoorde niet tot de wedstrijdselectie en zit nog altijd op een zijspoor. De Fransman ging niet in op een verzoek om transfervrij te vertrekken en Barça wil ook niet zijn tot 2023 doorlopende contract ontbinden, omdat men dan nog salaris mee moet geven. Een uitleenbeurt lijkt nu de meest logische optie voor beide partijen.

No Poll