Mundo Deportivo pakt uit: 'Koeman en Barça bieden Coutinho Messi's nummer 10 aan'

Mundo Deportivo pakt uit: 'Koeman en Barça bieden Coutinho Messi's nummer 10 aan'

18-08-2021 09:31
26

FC Barcelona is niet van plan om het rugnummer 10 te 'bevriezen' na het vertrek van Lionel Messi, claimt Mundo Deportivo. Volgens de sportkrant heeft men het nummer aangeboden aan recordaankoop Philippe Coutinho.

De Braziliaan kwam in januari 2018 voor liefst 135 miljoen euro over van Liverpool, maar heeft die hoge transfersom nooit helemaal waar kunnen maken. Nadat hij als huurling van Bayern München de Champions League won – én twee keer scoorde in de beruchte 8-2 tegen Barcelona – kreeg hij van trainer Ronald Koeman een nieuwe kans om zich te bewijzen in Camp Nou. Vlak voor de jaarwisseling sloeg het noodlot echter toe: Coutinho liep een zware knieblessure op en heeft in 2021 nog geen minuut gespeeld.

Doordat Barcelona het financieel zo moeilijk heeft, dook de naam van de spelmaker regelmatig op in het geruchtencircuit, als bron van mogelijke transferinkomsten. MD weet echter te melden dat Koeman nog steeds het volste vertrouwen in hem heeft. Dit seizoen komt de 'último tren', de laatste trein, voorbijrijden, benadrukt de krant op zijn voorpagina. 'Barça en Koeman geven de Braziliaan opnieuw een kans. Hij is op de weg terug naar zijn blessure en krijgt alsnog de mogelijkheid om te schitteren in Camp Nou. Mét het rugnummer 10 van Leo', schrijft MD over Coutinho, die vorig seizoen met een ander iconisch rugnummer speelde: 14, net als Johan Cruijff.