Fortuna doet zaken met Zagreb en heeft verdediger met CL-ervaring binnen

Fortuna doet zaken met Zagreb en heeft verdediger met CL-ervaring binnen

26-08-2021 19:42 Laatste update: 19:47
30

Fortuna Sittard heeft met Ivo Pinto een ervaren verdediger toegevoegd aan de selectie. De 31-jarige Portugees wordt voor één seizoen gehuurd van Dinamo Zagreb en lijkt de opvolger te worden van Mickaël Tirpan.

Fortuna hoopte Tirpan langer aan zich te binden, maar dat lukt vooralsnog niet. De club heeft daarom doorgeschakeld en Pinto aan de selectie toegevoegd. Dat bevestigt Fortuna via de officiële kanalen. De Portugees heeft nog een contract tot 2022 bij Zagreb, dat dit seizoen geen plek voor hem heeft.

"Ik kijk enorm uit naar deze nieuwe uitdaging, in een nieuw land", vertelt Pinto in gesprek met de clubkanalen van Fortuna. "We gaan er alles aan doen om het onderste uit de kan te halen, zodat we samen met de supporters mooie momenten te vieren hebben."

Technisch directeur Sjoerd Ars ziet een belangrijke rol weggelegd voor Pinto dit seizoen. "We waren op zoek naar een ervaren kracht om de defensie mee te versterken. Met Ivo erbij hebben we meer balans en mogelijkheden in onze achterste linie. We halen we met hem een geroutineerde speler binnen met Champions League-ervaring, die een belangrijke rol kan gaan spelen in de ontwikkeling van onze jeugdige talenten."

Pinto droeg in het verleden het shirt van onder meer FC Porto, Rio Ave en CFR Cluj. Voor Norwich City kwam hij in 95 officiële wedstrijden in actie, waarvan het overgrote deel als aanvoerder. Voor Dinamo Zagreb kwam Pinto 120 keer in actie en speelde hij de nodige Champions League- en Europa League-wedstrijden.