Fraser haalt uit naar Groningen: 'Onze vriend stoort ons al een hele tijd'

Fraser haalt uit naar Groningen: 'Onze vriend stoort ons al een hele tijd'

27-08-2021 23:49
184

Henk Fraser is niet te spreken over de handelswijze van FC Groningen en technisch directeur Mark-Jan Fledderus. Die wil graag middenvelder Laros Duarte overnemen en heeft een bod uitgebracht dat volgens Sparta te laag is.

Datzelfde deed Groningen een jaar geleden ook bij Abdou Harroui en volgens Sparta wordt daarmee het hoofd van de spelers onnodig op hol gebracht. "Ik kan niet ontkennen dat onze vriend Fledderus ons al een hele tijd stoort", zegt een eerlijke Fraser tegen RTV Rijnmond. "Maar goed, ook dat is onderdeel van het vak. We hebben ook niet dezelfde belangen. En dat het mij irriteert is mijn probleem."

Dat de belangrijke spelers van Sparta in de belangstelling staan, is op zich geen issue voor de oefenmeester. "Wat voor mij wél nieuw is - dat heb ik als trainer en als speler nog niet meegemaakt - is dat spelers in die periode ook niet inzetbaar zijn. Dat je niet kan spelen en trainen, omdat je kop er niet bij is. Dat zie ik overigens niet alleen bij Sparta, maar ook bij andere clubs. Ergens is het er zo ingegroeid. Dat we het heel normaal zijn gaan vinden dat spelers weigeren te spelen."

Dat ligt volgens Fraser ook aan zaakwaarnemers en hoe ze met hun spelers omgaan. "Een aantal zaakwaarnemers vind ik top. Maar bij sommigen heb ik het gevoel dat het hen om de knaken gaat en dat ze niet helemaal in het belang van de speler werken. Daar zal ik ook wel gezeik over krijgen, want ik kan het niet aantonen. Maar de irritatie zit mij zeker dwars. Iedereen heeft ambities en die kan ik altijd respecteren, maar je kan niet je ploeggenoten in de steek laten."