Ajax laat 'superprof' weer gaan: 'Andere kwaliteiten dan meeste Ajax-verdedigers'

Ajax laat 'superprof' weer gaan: 'Andere kwaliteiten dan meeste Ajax-verdedigers'

Gepubliceerd: woensdag 1 september 2021 om 14:00wo 01-09-2021 om 14:00

Laatste update: woensdag 1 september 2021 om 14:26wo 01-09-2021 om 14:26

Ajax-verdediger Lisandro Magallán maakt op huurbasis de overstap naar RSC Anderlecht, zoals VoetbalPrimeur maandag al meldde. Wat was het perspectief van de 27-jarige verdediger bij Ajax en waarom kiest hij voor een derde verhuurperiode? Zaakwaarnemer Bas Schothorst geeft antwoord.

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen stak Ajax-trainer Erik ten Hag de loftrompet over Magallán, die eerder al verhuurd werd aan Deportivo Alavés en Crotone. "Hij doet het hartstikke goed, is een superprof en fantastische jongen. Ik denk dat hij zich goed in de kijker speelt zo. Ik zou hem direct ophalen bij heel veel clubs als ik hem zo zie trainen en spelen", zei hij. Schothorst vertelt dat de band tussen Ten Hag en Magallán goed was. "Wat ik heb begrepen, is dat ze goed met elkaar overweg kunnen", vertelt de agent tegenover VoetbalPrimeur. "Ze hebben samen een aantal keer besproken wat ze van elkaar verwachten. Ten Hag heeft Lisandro veel laten spelen in de voorbereiding."

In de Eredivisie-wedstrijden van Ajax moest Magallán collega's als Jurriën Timber en Perr Schuurs voor zich dulden. "Dat zijn heel andere type spelers", vertelt Schothorst. "Tegen Vitesse speelde Ajax bijvoorbeeld met de verdedigende linie op of over de middenlijn. Dat type spel past minder goed bij Lisandro. Als er écht verdedigd moet worden, dan staat hij zijn mannetje. Dat hebben we ook gezien in de voorbereiding. Ajax ziet wel dat hij bepaalde kwaliteiten heeft die hun andere verdedigers misschien minder hebben."

'Anderlecht mooie kans voor Magallán' 
Toch was het voor Magallán geen noodzaak om Ajax voor de derde keer (tijdelijk) te verlaten. "Ajax gaat een mooi seizoen tegemoet met Champions League-voetbal en gaat strijden op meerdere fronten. Daardoor hebben ze dus een brede selectie nodig, wat kansen biedt. Ajax is één van de mooiste clubs in de wereld. Er moet dan iets goeds voorbij komen om dat achter je te laten."

Er was interesse vanuit onder meer Duitsland, Italië, Turkije, het Midden-Oosten en Mexico voor Magallán. Anderlecht voldeed echter aan de wensen van de Argentijn, waardoor hij ervoor kiest om naar België te trekken. "Het verhaal van Anderlecht is goed", vertelt Schothorst. "Het is een mooie en traditionele club in een goede competitie. Ze hebben het de laatste periode alleen iets lastiger. Er is voor Lisandro daar een mooi perspectief op veel speeltijd en een belangrijke rol. Dit is dus een hele goede mogelijkheid voor hem. Daarom heeft hij hiervoor gekozen."

Anderlecht heeft een optie tot koop bedongen bij de deal, die naar verluidt zo'n vijf miljoen euro bedraagt. De kans is daardoor aanwezig dat Magallán niet meer terugkeert in Amsterdam. "Als hij komend seizoen sterk presteert, dan is het een goede optie voor Anderlecht om hem definitief over te nemen van Ajax", besluit Schothorst.

(Nordin 't Hart/VoetbalPrimeur) 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws