'Real Madrid trekt megatransfer over de streep: 31 miljoen voor Camavinga'

'Real Madrid trekt megatransfer over de streep: 31 miljoen voor Camavinga'

Gepubliceerd: dinsdag 31 augustus 2021 om 15:43di 31-08-2021 om 15:43

Niet Kylian Mbappé, maar Eduardo Camavinga wordt de Franse versterking van Real Madrid op de slotdag van de transferperiode. De achttienjarige middenvelder heeft zijn jawoord gegeven, meldt transferexpert Fabrizio Romano.

Camavinga zette dinsdagmiddag zijn handtekening onder een vijfjarig contract, waardoor hij officieel speler van Real Madrid is. De bevestiging uit de Spaanse hoofdstad laat nog even op zich wachten. Real was al akkoord met Camavinga's club Stade Rennes over een transfersom van 31 miljoen euro.

Camavinga is relatief goedkoop. Omdat hij een aflopend contract had bij Stade Rennes, hoefde Real Madrid niet te voldoen aan de vraagprijs van vorig seizoen (meer dan 60 miljoen euro). De controlerende middenvelder werd de laatste jaren gelinkt aan vrijwel elke Europese topclub.

De transfercoup van Real Madrid is goed nieuws voor Vitesse: de Arnhemmers zitten in dezelfde Conference League-poule als Rennes, maar hebben een zorg minder als Camavinga naar Spanje is vertrokken. De drievoudig Frans international speelde 88 officiële wedstrijden voor de Franse club.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws