Wolfsburg heeft Van de Ven zeventienvoudige (!) van Volendam-salaris aangeboden

Wolfsburg heeft Van de Ven zeventienvoudige (!) van Volendam-salaris aangeboden

Gepubliceerd: woensdag 1 september 2021 om 19:39wo 01-09-2021 om 19:39

Mickey van de Ven kon op Deadline Day opgelucht ademhalen en rondde alsnog zijn toptransfer naar VfL Wolfsburg af. Zijn verhuizing van FC Volendam naar de huidige Bundesliga-koploper legt hem vooral in financieel opzicht geen windeieren, blijkt uit het vonnis van de eerder aangespannen arbitragezaak dat de KNVB vrij heeft gegeven.

Het kamp-Van de Ven stond maandag tegenover FC Volendam, omdat Het Andere Oranje niet akkoord wilde gaan met een miljoenenbod vanuit Wolfsburg. De KNVB heeft alle details van die arbitragezaak naar buiten gebracht, inclusief de financiële cijfers. Van de Ven stond bij Volendam voor 4500 euro bruto per maand op de loonlijst en zou in het seizoen 2022/2023 naar vijfduizend bruto gaan.

In Wolfsburg kon hij echter – volgens het eerste aanbod van Die Wölfe – in één maand meer verdienen dan in één seizoen aan De Dijk. Zijn brutosalaris per maand zou tachtigduizend euro worden, ruim zeventien (!) keer zoveel als zijn maandelijkse loon in Volendam. Dat argument werd door zaakwaarnemer Mino Raiola en de andere vertegenwoordigers van Van de Ven ook aangevoerd tijdens de arbitragezaak, die echter gewonnen werd door De Wijdbroeken.

Op Deadline Day zijn alle plooien echter alsnog gladgestreken. Wolfsburg en Volendam vonden elkaar alsnog en Van de Ven maakte voor 3,5 miljoen euro de overstap. De centrale verdediger heeft voor vier jaar getekend.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws