Breaking news

Van de Ven doet zijn verhaal: 'Weinig mensen weten wat er nou écht speelde'

Jonker over overlapping met GP Zandvoort: Maar dat heeft niemand bedacht

Jonker over overlapping met GP Zandvoort: "Maar dat heeft niemand bedacht"

Gepubliceerd: zondag 5 september 2021 om 14:35zo 05-09-2021 om 14:35

Telstar-trainer Andries Jonker vreest voor concurrentie van Max Verstappen op de zondagmiddag. De Witte Leeuwen beginnen om 14.30 uur aan het uitduel met MVV, terwijl tegelijkertijd de Grand Prix van Zandvoort verreden wordt.

Jonker vindt het opmerkelijk dat de wedstrijd niet op een ander aanvangstijdstip is ingepland. "Ik denk dat je betaald voetbal speelt voor toeschouwers in het stadion en voor kijkers op televisie", laat hij weten aan ESPN. "En als je van tevoren weet dat die toeschouwers liever naar autorijden kijken en tv-kijkers ook, dan kun je misschien schuiven naar 12.15 uur. Maar dat heeft niemand bedacht."

De ervaren trainer benadrukt dat hij het 'verder ook wel goed vindt zo'. "Want het is enorm ingewikkeld om te verschuiven. Maar ik vind het jammer", aldus Jonker, die de Formule 1-prestaties van Verstappen met meer interesse is gaan volgen. "Omdat eindelijk weer een Nederlander het verschrikkelijk goed doet. Maar dit is wel mijn ding: voetbal. En niet autorijden", lacht hij.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws