Prachtig eerbetoon Heerenveen: Friese club benoemt tribunes naar clubiconen

Prachtig eerbetoon Heerenveen: Friese club benoemt tribunes naar clubiconen

10-09-2021 14:38 Laatste update: 15:50
44

SC Heerenveen komt met een prachtig eerbetoon aan Foppe de Haan en Riemer van der Velde. Op 26 september, voorafgaand aan de wedstrijd tegen FC Twente, worden de west- en oosttribune omgedoompt tot Foppe- en Riemer-tribune. 

In een podcastaflevering van Radio Camatura, een supportersvereniging van Heerenveen, werd het idee eind 2020 voor het eerst geopperd. De Friese club stemt bijna een jaar later in met het idee en noemt het een 'passende onderscheiding'. Op de clubwebsite laat Heerenveen weten het groots aan te pakken. "Laten we er samen een historisch moment van maken."

Van der Velde is oud-voorzitter van de Friezen. Hij maakte van Heerenveen een Eredivisie-club en bereikte zelfs de Champions League met de club. De Haan begon in de jaren tachtig als assistent-trainer, om vervolgens door te groeien tot hoofdcoach. Deze functie vervulde hij tot 2004. In het seizoen 2015/2016 keerde De Haan voor het laatst als werknemer terug bij de club en zat hij nog 27 wedstrijden op de bank als hoofdtrainer.