Heerenveen grijpt naast 'meer dan tien spitsen': 'Het is niet gelukt, heel zuur'

Heerenveen grijpt naast 'meer dan tien spitsen': 'Het is niet gelukt, heel zuur'

01-09-2021 07:58
86

De missie van sc Heerenveen om voor de transferdeadline een nieuwe spits aan te trekken, is mislukt. Ferry de Haan, technisch manager van de Friese club, onthult dat hij meer dan tien kandidaten heeft gesproken.

Heerenveen zoekt al een jaar naar een spits die de concurrentiestrijd kan aangaan met Henk Veerman. Maar niemand wil. "Soms hebben we zelf de keuze gemaakt, soms wilde de spits zelf niet", benadrukt De Haan voor de camera van Omrop Fryslân. "We hebben vanaf het begin gezegd: het moet wel wat toevoegen, we gaan niet halen om het halen. Waar het precies aan ligt, dat weten we niet."

Aan de hoeveelheid gesprekken lag het niet. "Het zijn er heel veel geweest. Wel meer dan tien", vertelt De Haan. "We kunnen in deze tijd niet met iedereen in gesprek, maar we zijn veelvuldig in gesprek geweest. Het is niet gelukt. (...) Dat is heel zuur. Daar zal ook veel kritiek op zijn en dat is helemaal niet erg. Ik weet dat wij onszelf in de spiegel aan kunnen kijken dat we er meer dan alles aan gedaan hebben."

Heerenveen kan tot de winter alleen nog transfervrije spitsen aantrekken. Dat kleven risico's aan, weet De Haan. "Of ze zijn niet wedstrijdfit of wat anders. Dan moet je ook de vraag stellen of dat wat toevoegt, maar het is nog wel een optie." Reza Ghoochannejhad of Samuel Armenteros worden genoemd, maar dat is volgens hem geen optie. "Voordat zo'n speler wedstrijdfit is, is misschien de volgende transferperiode al weer open."

Op de laatste dag van de transferperiode versterkte Heerenveen zich wel met Anthony Musaba, de vervanger van Mitchell van Bergen, en middenvelder Nicolas Madsen.