Feyenoord gaat op rapport: één onvoldoende en drie 'studententienen'

Feyenoord gaat op rapport: één onvoldoende en drie 'studententienen'

Gepubliceerd: dinsdag 14 september 2021 om 18:26di 14-09-2021 om 18:26

Laatste update: dinsdag 14 september 2021 om 18:26di 14-09-2021 om 18:26

Feyenoord is de Conference League-poule begonnen met een 0-0 gelijkspel tegen Maccabi Haifa en had het bij tijd en wijlen erg zwaar in het warme Israël. De Rotterdammers verdienden niet meer dan een punt, maar waren ook niet minder dan de tegenstander. VoetbalPrimeur maakt rapport op.

Justin Bijlow – 6.5: kreeg niet echt heel veel te doen, maar achterover leunen was ook geen optie voor de eerste doelman van Feyenoord en Oranje. Maccabi Haifa was in fases dreigend en dan stond de keeper ook op zijn post.

Marcus Pedersen – 6: met Toornstra als naar binnen trekkende rechtsbuiten had Pedersen alle ruimte om naar hartenlust aan te vallen. Dat is de Noor wel toevertrouwd, want hij komt graag op, maar moet echt nog werken aan zijn voortzetting.

Gernot Trauner – 7: een cruciale ingreep vlak voor rust van de Oostenrijker zorgde ervoor dat Feyenoord met 0-0 de rust in ging. Dat is precies waarom de Stadionclub zo veel baat heeft bij een speler als Trauner. Oerdegelijk en scherp waar nodig.

Marcos Senesi – 6.5: zonder de Argentijn verloor Feyenoord twee keer met 3-1, maar met Senesi .. Dat is geen toeval. Met de linksbenige stopper is de achterhoede simpelweg een stuk stabieler.

Tyrell Malacia – 5: het spel waarmee Malacia bondscoach Louis van Gaal overtuigde kon de linksback niet op de mat leggen in Haifa. Een paar slordigheidsfoutjes in balbezit en weinig inbreng in aanvallend opzicht. Herstelde zich na rust enigszins.

Fredrik Aursnes – 6: het zou pas echt bijzonder zijn als Fredrik Aursnes de opvallendste speler op het veld zou zijn. Daar is de Noorse middenvelder niet voor in de wieg gelegd. Hij moet gaten dichtlopen en het vuile werk opknappen en dat deed hij in Israël naar behoren.

Orkun Kökcü – 5.5: wanneer gaat Kökcü nou eens bewijzen waarom Feyenoord hem rugnummer tien heeft gegeven? De Turks international wordt geacht om het spel te verdelen en met creatieve oplossingen te komen. Dat gebeurt lang niet vaak genoeg.

Guus Til – 6.5: de aanvallende middenvelder kwam een aantal keer in de vijandelijke zestien, zoals we hem kennen. 'Mister Conference League' kon de eerste groepswedstrijd in zijn toernooi echter geen luister bijzetten met een doelpunt.

Jens Toornstra – 6: hij startte op de positie van Alireza Jahanbakhsh, maar vult dat natuurlijk totaal anders in dan de Iraniër. Captain Toornstra kwam het middenveld in en zorgde daar zo nu en dan voor een overtal. Hij verzaakt nooit.

Bryan Linssen – 5.5: trainer Arne Slot zweert bij Linssen in de spits en hield Cyriel Dessers, toch een pure frontspeler, aan de kant ten faveure van de Limburger. Toch kwam hij weinig in het spel voor, behalve in minuut 56. Toen kreeg hij een kans die er simpelweg in had gemoeten.

Luis Sinisterra – 5.5: de linkerkant van Feyenoord bracht te weinig dreiging. Dat had zeker te maken met de mindere beurt van Malacia, maar ook zeker Sinisterra kon weinig potten breken en maakte verkeerde keuzes. Zijn tweede helft was beduidend beter dan de eerste, dat wel.

Invallers

Cyriel Dessers – x: viel na 77 minuten in voor Bryan Linssen en speelde te kort voor een beoordeling.

Lutsharel Geertruida – x: viel na 82 minuten in voor Jens Toornstra en speelde te kort voor een beoordeling.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws