Van Bommel geeft na Champions League-kaart van Makkelie complimenten aan Blom

Van Bommel geeft na Champions League-kaart van Makkelie complimenten aan Blom

Gepubliceerd: woensdag 15 september 2021 om 10:14wo 15-09-2021 om 10:14

Mark van Bommel kreeg in de slotfase van zijn Champions League-vuurdoop met VfL Wolfsburg een gele kaart van scheidsrechter Danny Makkelie, maar de trainer was na afloop zeer te spreken over de arbitrage. Kevin Blom krijgt een speciaal bedankje.

Wolfsburg sleepte dinsdagavond een doelpuntloos gelijkspel uit het vuur tegen Lille OSC. In het laatste half uur speelde de ploeg van Van Bommel met tien man door een rode kaart voor verdediger John Brooks. De arbitrage was Die Wölfe daarna gunstig gezind: eerst keurde Makkelie op advies van Blom een buitenspelgoal van Jonathan David af, waarna de Nederlandse VAR diep in blessuretijd een penalty voor Lille liet terugdraaien.

"Het was niet makkelijk voor de videoscheidsrechter. Het hing af van centimeters, maar gelukkig heeft hij alles gezien", zei Van Bommel na afloop in de Duitse pers. In de slotfase kreeg hij een gele kaart van Makkelie. "Ik reageerde wat agressief op een beslissing, ik weet het niet eens meer precies. Dat hoort erbij, al moet het niet te vaak gebeuren."

Van Bommel is tevreden met het punt tegen Lille. "Als je niet kunt winnen, moet je op de nul spelen. En als je 35 minuten met tien man tegen de Franse kampioen speelt en een punt pakt, moet je tevreden zijn. We kregen geen kansen om te scoren, maar ik zag een echt team waar je niet zo makkelijk van wint."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws