Rechterhand Laporta niet blij met Koeman-uitspraken: 'Coach kan dat nooit zeggen'

Rechterhand Laporta niet blij met Koeman-uitspraken: 'Coach kan dat nooit zeggen'

22-09-2021 10:13 Laatste update: 10:27
80

Enric Masip, de adviseur van FC Barcelona-president Joan Laporta, heeft zich publiekelijk uitgelaten over Ronald Koeman. De 52-jarige Spanjaard is niet blij met de uitspraken van Koeman over de Barça-preses.

De laatste weken heeft de Nederlandse oefenmeester zich meerdere malen uitgesproken over Laporta. "De president moet beslissingen nemen. Maar doe dat dan. Zeg dan: je bent niet goed genoeg, we stoppen. Los het op als je me niet wilt", zei hij onder meer in zijn docuserie Força Koeman.

Masip laat bij TV3 weten dat hij daar niet van gediend is. "Koeman heeft een aantal opmerkingen gemaakt waarvan ik, als oud-sporter, vind dat een coach dat nooit kan zeggen. Een trainer kan niet vertellen dat een president geen recht van spreken heeft."

"Op dit moment zitten we in een dynamiek die niet heel positief is", gaat Masip verder. "We moeten proberen om dat te veranderen. Het is een kwestie van vertrouwen. Als de coach de juiste man op de juiste plaats is, krijgt hij het vertrouwen om door te gaan", besluit de oud-handballer.