Breaking news

AZ kan vizier verleggen na krappe zege bij Cluj en heeft plek 1 stevig in handen

Koeman spreekt zich uitgebreid uit: 'Geen kritiek, maar Messi verbloemde alles'

Koeman spreekt zich uitgebreid uit: 'Geen kritiek, maar Messi verbloemde alles'

Gepubliceerd: woensdag 22 september 2021 om 07:14wo 22-09-2021 om 07:14

Laatste update: woensdag 22 september 2021 om 08:05wo 22-09-2021 om 08:05

Ronald Koeman heeft zich uitgesproken over zijn situatie bij FC Barcelona. De trainer staat sinds kort serieus onder druk en kijkt daar niet van op, hoewel er volgens hem meerdere factoren zijn die meespelen.

Koeman stond na de afgetekende Champions League-nederlaag tegen Bayern München Voetbal International al te woord. De ex-bondscoach had in die wedstrijd tactische steken laten vallen en kon zich geen slechte resultaten meer permitteren, viel toen al te lezen in de Spaanse media. "Stond dat er allemaal, ja? Ik heb het niet gezien, omdat ik gestopt ben met het lezen van kranten en websites", aldus Koeman tegenover VI. "Natuurlijk krijg je af en toe wel bepaalde dingen te horen, maar over het algemeen helpt het wel."

De Europa Cup I-held van 1992 weet als geen ander wat er van hem wordt verwacht in Camp Nou. "Ik doe er niet moeilijk over en niemand hoeft medelijden met me te hebben. Als je hier werkt, moet je winnen. Zo simpel is het." Dat was ook de teneur na de wedstrijd tegen Bayern München, hoewel Koeman liet weten dat Der Rekordmeister simpelweg beter was. "In Spanje ligt zoiets dan vaak aan de trainer. Het is heel zwart-wit. De trainer die verliest wordt altijd tactisch overklast door de trainer die wint. Penalty tegen in de laatste minuut, terwijl je bijvoorbeeld negentig minuten beter bent geweest? Tactiek."

"Wist niet dat het zó slecht zou zijn"
Koeman stapte in 2020 in bij Barcelona, dat toen net met 8-2 had verloren van datzelfde Bayern. Hij kwam niet bepaald in een gespreid bedje terecht. "Ik wist dat de financiële situatie van Barcelona niet goed was, maar niet dat het zó slecht zou zijn. Maar dat wist de nieuwe president Joan Laporta ook niet. Hij zal, net als ik, ook geschrokken zijn", aldus Koeman over zijn baas. "Ik snap zijn gevoel wel, hij is een supporter. Ik vind het ook niet geweldig dat we kansloos verliezen van Bayern München. Maar kijk gewoon nuchter."

In augustus moest Barça noodgedwongen verder zonder boegbeeld Lionel Messi. Koeman benadrukt dat het vertrek van de Argentijn de situatie alleen maar lastiger heeft gemaakt. "Lionel Messi heeft alles verbloemd. Hij was zó goed en hij wón. Natuurlijk had hij goede spelers om zich heen, maar hij maakte het verschil. Door hem lijkt iedereen beter dan hij is. Dit is geen kritiek, maar een constatering."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Stelling: ontslag Koeman zou belachelijk zijn

Eens
83%
Oneens
17%
(7977 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws