'Koeman en Laporta klaren de lucht: 'ontspannen gesprek' tijdens terugvlucht'

'Koeman en Laporta klaren de lucht: 'ontspannen gesprek' tijdens terugvlucht'

Gepubliceerd: vrijdag 24 september 2021 om 14:28vr 24-09-2021 om 14:28

Laatste update: vrijdag 24 september 2021 om 14:37vr 24-09-2021 om 14:37

Ronald Koeman en Joan Laporta spraken tijdens de terugvlucht uit Cádiz twintig minuten met elkaar over de toekomst van FC Barcelona. De vice-president, Rafa Yuste, was getuige van het gesprek tussen het duo. 

Volgens het Spaanse AS hebben Koeman en Laporta 'hun meningsverschillen gladgestreken' in het vliegtuig. In een 'ontspannen gesprek' onthulden zowel de trainer als de president hun argumenten voor de zwakke prestaties van de voorbije weken. 'Koeman toonde zijn ergernis over het gebrek aan steun voor zijn positie, vooral door het systematisch naar de media lekken van mogelijke opvolgers', stelt AS.

Laporta reageerde daarop door te zeggen dat hij 'geen controle heeft over de geruchtenstroom'. Beiden staan ervoor het welzijn van Barça op de eerste plek te zetten. Volgens het Spaanse medium doet de club dat in elk geval tot zondag met Koeman aan het roer. Laporta verbergt echter niet dat hij op zoek is naar nieuwe kandidaten voor de functie van Koeman. Xavi Hernández en Roberto Martínez zijn de potentiële opvolgers die het meest genoemd worden.

De kans bestaat dat Koeman, ondanks een goed gesprek met Laporta, zijn laatste wedstrijd bij Barcelona op de bank heeft gezeten. Dit weekend moet hij de wedstrijd tegen Levante vanaf de tribune bekijken, omdat de Catalanen niet in beroep gaan tegen zijn schorsing. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws