Update van Koeman over situatie Clasie en De Jong: 'Je moet onderdeel willen zijn'

14 november 2023 om 12:20
Laatste update: 14 november 2023 om 12:26

Ronald Koeman heeft bevestigd dat Jordy Clasie zich niet meer beschikbaar stelt voor Oranje. Voor de bondscoach is het dan ook duidelijk dat de middenvelder van AZ geen optie is voor het EK in 2024. Wat betreft Luuk de Jong durft Koeman nog altijd de deur niet volledig dicht te trekken.

"Hij heeft inderdaad gezegd dat hij door zijn medische situatie niet meer beschikbaar is", vertelt Koeman op zijn persconferentie over de situatie van Clasie. "Dat heb ik geaccepteerd, dus hij is ook niet in beeld voor een eventueel EK. Ik vind ook een beetje dat je ergens onderdeel van moet kunnen en willen zijn, in een hele cyclus."

De Jong gaf eerder ook al aan dat hij niet beschikbaar meer is voor Oranje, maar Koeman blijft de deur op een kier houden voor de PSV-spits. "Zeg niet dat er bij hem een streep doorheen gaat. Dat is op dit moment totaal niet aan de orde. Spelers bedanken om een reden en dan ga ik er vanuit, dat zij dan ook niet terugkomen. Maar het is november en qua Luuk ben ik er nog niet voor mezelf uit."