Koeman blij verrast door Memphis: 'Dan kan hij negentig minuten spelen'

29 mei om 16:50
Laatste update: 29 mei om 17:12

Ronald Koeman vindt dat Memphis Depay een scherpe indruk maakt. De dertigjarige aanvaller kampte eerder met blessureleed en kreeg de afgelopen weken bovendien niet veel speeltijd bij Atlético Madrid. Hij lijkt echter klaar voor de EK-start.

Volgens Koeman ziet het er goed uit voor Memphis. "Ik vond hem in de periode maart al redelijk fit worden. Ik vind het nu, en ik zal er heel voorzichtig in zijn, want daarna is hij natuurlijk weer geblesseerd geraakt, maar ik vind hem heel fit. Hij heeft twee dagen meegetraind. Hij heeft natuurlijk niet genoeg minuten gekregen in de laatste fase van de competitie, maar ik denk met de twee oefenwedstrijden die we hebben dat hij klaar is voor de eerste wedstrijd."

Het Nederlands oefent op 6 en 10 juni tegen Canada en IJsland. Vervolgens staat op 14 juni de eerste EK-wedstrijd tegen Oostenrijk op het programma. "Hij oogt heel fit", benadrukt Koeman nogmaals. "Hij moet ook weer een club zoeken, misschien helpt dat voor het EK. Zoals ik hem nu zie, met de twee oefenwedstrijden die we hebben en vele trainingen die we nog hebben, dan heb ik het idee dat hij negentig minuten kan spelen."