Directe Koeman op valkuil gewezen: 'Dan nemen de spelers hem dat wellicht kwalijk'

04-11-2020 12:15 Laatste update: 16:36
13

Hoewel de start wisselvallig is, staat Ronald Koeman er vooralsnog goed op bij FC Barcelona. Dat stelt clubwatcher Samuel Marsden van ESPN en Diario Sport in gesprek met VoetbalPrimeur. Ook de zwaargewichten in de kleedkamer accepteren Koeman.

"Natuurlijk zal er altijd kritiek en negativiteit zijn bij een club als Barcelona, maar hij heeft de mensen voor zich gewonnen door zijn directheid", zegt Marsden over de Nederlandse trainer. "Hij is heel helder en eerlijk en neemt geen blad voor de mond. Dat is verfrissend. In het verleden was Valverde heel erg terughoudend, wat hem aan de andere kant ook top maakte voor zijn club en de spelers."

"Maar met Koeman zie je dat zijn eerlijkheid gewaardeerd wordt door de fans, de media en tot nu toe ook de spelers", vervolgt de journalist. "Als de resultaten niet beter worden verandert dat misschien en gaan de spelers het hem kwalijk nemen dat hij zo open is over hun fouten en optredens. Op dit moment gaat dat echter prima en hebben ze de dingen die ze moeten verbeteren geaccepteerd."

Volgens Marsden leeft in de spelersgroep van de Catalanen het besef dat het roer om moest. "De spelers geloven dat ze harder moeten werken en dat er in het verleden veel fouten zijn gemaakt op het veld, wat heeft geleid tot het verlies tegen Bayern München (8-2). Ze accepteren dat ze hard moeten werken en luisteren naar Koemans ideeën."

Koeman gaf al aan dat hij het niet eens was met voorganger Quique Setién, die zei dat spelers als Gerard Piqué en Lionel Messi moeilijk te managen zijn. "Het zijn karakters die zichzelf al zo lang managen, maar Koeman is daar denk ik goed in doordat hij zelf ook een topspeler is geweest. Op persconferenties zie je dat hij zelfverzekerd is over wat hij als speler en coach gedaan heeft."