Basisplaats bij Feyenoord veroverd: 'Men dacht: kijken of hij zich staande houdt'

Basisplaats bij Feyenoord veroverd: 'Men dacht: kijken of hij zich staande houdt'

17 april - 19:10
15

Thomas Beelen heeft zijn plek bij Feyenoord veroverd. In februari dit jaar beleefde hij naar eigen zeggen zijn eerste grote test in dienst van de Rotterdammers, toen hij tegen AS Roma Romelu Lukaku moest afstoppen.

Beelen werd vorige zomer gehaald als stand-in van Gernot Trauner. Door een blessure van de Oostenrijker kreeg de verdediger zijn kans in de ploeg van trainer Arne Slot. In Italië kreeg hij de opdracht Lukaku onschadelijk te maken. "Je weet wel dat de media en iedereen die voetbal kijkt dan zoiets heeft van: kijken of hij zich nu ook staande houdt", zegt hij tegen ESPN.

"Dat is ook logisch", gaat Beelen verder. "Ik voelde niet per se extra druk. Ik vind het eerder leuk dat ik tegen zulke spitsen mag spelen. Ik weet wel dat ik het goed moet doen als ik een soort signaal wil afgeven, maar het geeft niet extra druk."

De voorbije periode vormde Beelen met centrum van de Feyenoord-defensie met Dávid Hancko. "Hij is in alles écht een winnaar", is hij lovend over de Slowaak. "In het verdedigen, hoe hij zich voor ballen gooit..."