Barcelona regelt revalidatie voor Dest

'Barcelona heeft touwtjes in handen voor revalidatie geblesseerde Dest'

1 mei om 20:59
Laatste update: 1 mei om 21:03

PSV heeft vooralsnog vrij weinig te zeggen over de revalidatie van Sergiño Dest. Volgens Mundo Deportivo bepaalt zijn officiële broodheer FC Barcelona waar en hoe de Amerikaan herstelt van zijn kruisbandblessure.

Alhoewel Dest al twee seizoenen niet voor Barcelona speelde, bepaalt die club nog altijd veel als zijn officiële broodheer. De 23-jarige Dest heeft nog een contract tot de zomer van 2025 en hij gaf zelf al aan dat hij snel geopereerd moet worden. Vooralsnog lijkt Barcelona dus te bepalen waar dit gaat gebeuren. De kans is groot dat de Catalanen de operatie door Dr. Joan Carles Monllau willen laten doen. Hij opereerde onlangs ook Gavi aan dezelfde kruisbandblessure.

Of Barcelona nog lang de broodheer is van Dest, is nog maar de vraag. Eerder werd al duidelijk dat PSV hem graag definitief wil overnemen van Barça en dat lijkt door zijn blessure niet te zijn veranderd. De Eindhovenaren hebben een transferclausule van tien miljoen euro. maar de clubleiding wil dat bedrag door de blessure graag nog wat lager krijgen. De grote vraag was of Dest zelf bij PSV wilde blijven. Daar is na zijn blessure niets nieuws over bekend geworden.