Cruijff gefrustreerd omdat zijn plannetje niet werkt en zelfs averechts uitpakt
"Daarom reageert hij zich op ons af"

"Cruijff gefrustreerd omdat zijn plannetje niet werkt en zelfs averechts uitpakt"

20-09-2014 16:20
32

Johan Cruijff sprak zich eerder deze maand stevig uit over de Nederlandse talenten die op steeds jongere leeftijd naar het buitenland vertrekken. "Hoe meer ik erover nadenk, hoe zieliger ik het vind", zei het voetbalicoon. Zaterdag krijgt hij een weerwoord.

De column van Cruijff volgde op het nieuws dat Mink Peeters Ajax verruilt voor Real Madrid. De vader van de zestienjarige voetballer gaf al een verklaring voor die keuze en nu reageert hij ook op de uitspraken van Cruijff. "Hij vindt kennelijk dat jeugdspelers eerst moeten aantonen 'een Ajax-hart' te hebben, door eerst een tijdje gratis en voor niets voor Ajax te spelen", begint Peters senior in gesprek met Ajax Showtime.

"Dat is een mooie, idealistische gedachte, maar niet meer van deze tijd", neemt hij stelling. "In deze harde, genadeloze voetbalwereld waar internationale topclubs maar al te graag gebruik maken van fouten en zwakke punten in het beleid van clubs met een fantastische, succesvolle jeugdopleiding. Clubs die alleen vergeten om hun eigen spelers tijdig een contract aan te bieden om zo die grotere, kapitaalkrachtigere clubs voor te zijn. Op deze manier leidt Ajax spelers op voor de internationale topclubs, zonder er zelf beter van te worden."

"We nemen het Johan - onze allergrootste voetbalheld; nog steeds - niet kwalijk dat hij idealistisch denkt. Hij heeft immers het beste met Ajax voor. Uiteraard zal hij ook gefrustreerd zijn dat zijn plannetje niet werkt en zelfs averechts uitpakt. Daarom reageert hij zich op ons af. Maar ook híj heeft zich daarbij laten leiden door een verkeerde voorstelling van de gang van zaken, zonder zich van tevoren af te vragen hoe het precies zit. Dat vinden we wel kwalijk."