Liverpool heeft nu twee 'Golden Boys': Ik ben de koning, Mario moest buigen
"Mijn voorgangers zijn stuk voor stuk uitgegroeid tot wereldtoppers"

Liverpool heeft nu twee 'Golden Boys': "Ik ben de koning, Mario moest buigen"

20-12-2014 13:10

Raheem Sterling werd zaterdag uitgeroepen tot Golden Boy van het jaar 2014, de prijs voor grootste talent op de Europese velden. De twintigjarige dribbelaar van Liverpool is blij en vereerd.

Sterling is pas de tweede Engelsman die de eer te beurt valt, na Wayne Rooney in 2004. Eerder werd ook Mario Balotelli uitgeroepen tot Golden Boy. De Italiaan is nu ploeggenoot van Sterling op Anfield. "Dit is een geweldig gevoel", vertelt de aanvallende middenvelder aan Tuttosport, dat de verkiezing organiseert. "Mijn voorgangers zijn stuk voor stuk uitgegroeid tot wereldtoppers. Dat motiveert me."

Sterling ontving al een felicitatie van Balotelli. De twee steken elkaar ook naast het veld naar de kroon. "Bij Liverpool versla ik iedereen met tafeltennis, ik ben de koning. Toen Balotelli in de zomer naar de club kwam dacht hij dat hij me wel even een lesje zou leren. Maar Mario heeft voor me moeten buigen."

Het feit dat Real Madrid en Bayern München geïnteresseerd zijn, helemaal na de Golden Boy-award, doet Sterling weinig. "De waarheid is dat ik blij ben bij Liverpool. Ik voel me thuis en heb een contract tot 2017. We hebben alle tijd van de wereld om de verbintenis op Anfield te verlengen."