'Sneijder en Kuyt krijgen gezelschap van Nederlandse international'
De Jong heeft aflopend contract kan deze maand al naar Turkije

'Sneijder en Kuyt krijgen gezelschap van Nederlandse international'

28-01-2015 15:34
1

Steeds meer voetballers zien in de Turkse Süper Lig een interessante competitie, niet in de laatste plaats omdat er ook een goede boterham verdiend kan worden. Trabzonspor is uit op een stunt en wil Nigel de Jong naar de club halen.

De Jong kan daarmee de derde Nederlander van naam worden, na Wesley Sneijder bij Galatasaray en Dirk Kuyt bij Fenerbahçe. Ook spelers als Ryan Babel, Boy Waterman en Ryan Donk voetballen in de Turkse competitie. Trabzonspor is volgens LigTV al in gesprek met werkgever AC Milan en wil nog voor het sluiten van de transfermarkt op 2 februari beet hebben.

De huidige transferperiode is mogelijk het enige moment dat AC Milan nog geld kan verdienen aan De Jong, verdedigende middenvelder en breekijzer van Oranje. De Nederlandse international heeft een aflopend contract, maar sprak al wel de intentie uit om te verlengen. AC Milan en De Jong zijn in onderhandeling.

Trabzonspor is de huidige nummer zes van de Süper Lig en zesvoudig landskampioen van Turkije. De dertigjarige De Jong begon zijn carrière bij Ajax en kwam via Hamburger SV en Manchester City in 2012 bij AC Milan terecht.