Ajax: Sigthórsson ontbreekt wederom, vitale middenvelder doet met groep mee
Onana mogelijk op de bank door veel blessureleed bij andere keepers

Ajax: Sigthórsson ontbreekt wederom, vitale middenvelder doet met groep mee

30-01-2015 11:37
1

Ajax-trainer Frank de Boer lijkt voor het duel met Vitesse een streep te kunnen zetten door de naam van Kolbeinn Sigthórsson. De spits trainde ook vrijdag niet mee. Daarentegen begon Davy Klaassen wél aan de groepstraining, meldt Algemeen Dagblad-verslaggever Dennis Jansen op Twitter.

Sigthórsson heeft last van zijn knie en miste ook de sessie van donderdag al. Omdat de IJslander er een dag later wederom niet bij was, lijkt het uitgesloten dat de spits door De Boer in de wedstrijdselectie opgenomen wordt. De naam van Klaassen zou daar wel bij kunnen zitten. De middenvelder heeft nog twee dagen om volledig fit te worden, zodat hij zondag tegen Vitesse kan spelen.

Wedden

Meer odds

Klaassen raakte in de aanloop naar De Klassieker tegen Feyenoord geblesseerd aan zijn buikwand. Ook voor het duel met de Arnhemmers is hij nog onzeker. De belangrijke middenvelder ging vrijdag wel met zijn ploeggenoten naar de besloten training in de ballonhal van Adidas. De Boer geeft vrijdagmiddag een persconferentie.

Onana
Omdat Ajax op keepersvlak veel blessures kent, zou het kunnen dat de winterse aanwinst André Onana zondag voor het eerst bij de selectie zit. De van FC Barcelona overgekomen Kameroener neemt dan de plek in van de gekwetste Diederik Boer. Ook Peter Leeuwenburgh en Norbert Alblas zijn geblesseerd. Xavier Mous is geschorst. Onana en Indy Groothuizen zijn de enige overgebleven doelmannen, naast eerste keus Jasper Cillessen natuurlijk.

Onana hoopt dat hij zondag op de bank mag plaatsnemen. "De afgelopen weken heeft hij voor zichzelf getraind. Het duurde allemaal even met het afronden van de transfer", aldus zaakwaarnemer Albert Botines tegen Ajax Showtime. "Daarna was het wachten op de werkvergunning. Die kwam donderdag eindelijk binnen. We hopen dat André komende zondag al op de bank van Ajax 1 zit tegen Vitesse."